Voetbal sport en fun camps 2016

De Twentsche Voetbalschool organiseert ook dit jaar weer de razend populaire Voetbal- sport en en  Fun Camps  in de zomervakantie!  Om mee te doen aan één van deze Voetbal- sport en  Fun Camps  hoef je geen lid te zijn van een voetbalvereniging en het maakt ook niet uit in welk team je speelt.

In 2008 zijn wij gestart met onze eerste Voetbal – sport en fun camp met deelname van 65 kinderen. De regio moest even wennen aan ons unieke programma voor kinderen in de zomervakantie, echter iedere editie konden wij meer kinderen verwelkomen. Jaarlijks zijn deze camps gegroeid in aantallen maar ook zeker in organisatie en kwaliteit van het programma. In 2015 namen er 350 kinderen deel en waren er 4 camps waarop ingeschreven kon worden. Een uitbouw in programmering is mede ontstaan door de diversiteit aan andere sporten dat wordt aangeboden. De educatieve rol zal worden vervuld door de Twente academy Young als onderdeel van de Universiteit Twente. Daarnaast zijn er door de jaren heen samenwerkingsverbanden ontstaan met de Universiteit Twente, Twente academy Young, Menzis, diverse gemeenten, stichting Leergeld Enschede, academisch platform Twente en meerdere organisaties in de regio. Het vakantiefonds Twente als partner tracht ieder jaar meerdere arme kinderen gratis deel te laten nemen aan onze camps. Voor kinderen die nooit op vakantie kunnen een unieke activiteit om samen te spelen met kinderen die wel in een situatie opgroeien waarin vakantie een normaal gegeven is.

Andere sporten

Voetballen is natuurlijk de hoofdzaak tijdens de camps. Echter op onze locatie laten wij de kinderen kennis maken met meerdere uitdagende sporten. Tennissen, zwemmen, boksen, atletiek en judo zijn voorbeelden van sporten die in het programma zijn opgenomen. Van andere sporten leer je veel dingen die je met voetbal kunt gebruiken. Daarnaast zijn verschillende sporten goed voor je ontwikkeling als kind. Het sportcentrum van de Universiteit Twente leent zich uitstekend voor de diversiteit aan sporten. Alle activiteiten zijn op loopafstand. De andere sporten worden gegeven door professionele trainers en/of sportdocenten van de Universiteit Twente.

Duurzaamheid en educatie met Nano proefjes – Nieuw in het programma!

Sportiviteit is een belangrijk onderwerp tijdens het camp, echter ook duurzaamheid en educatie zal een belangrijke rol spelen. In samenwerking met de Twente academy Young van de Universiteit Twente zal elke dag een kids college worden opgenomen in het programma. Met Nano proefjes zullen kinderen worden meegenomen in de wonderlijke wereld van Nano technologie. Onderwerp voor 2016 is sport en bewegen.

 

Voor meer informatie en inschrijven klik hier!